Vacanță Poiana Galdei

 

O vacanță cu familia

Poiana Galdei

 

 

    Miercuri 09.09 o zi frumoasă din luna septembrie am pornit în călătorie împreună cu familia în drum spre Poiana Galdei. Bagajele mi le-am pregătit înainte cu trei zile dar degeaba tot nu le-am terminat de aranjat. Alergam dintr-o parte în alta și îmi tot verificam bagajele. În final am reușit să împachetez toate lucrurile. Dar tot aveam senzația că uit ceva. M-am așezat în fața oglinzi și m-am aranjat puțin. Am pornit la drum la ora 17:00.

    Când am urcat în mașină mi-am pus căștile în urechi și am ascultat muzică. Priveam pe geam și am observat cum natura și-a schimbat hainele verzi cu cele ruginii. Pădurea s-a transformat într-un tablou pictat în roșu, galben și auriu. Pământul era acoperit de o pătură aurie de frunze. Ce repede a trecut și vara aceasta am zis. E septembrie. Dintr-o dată am simțit un aer rece care îmi gâdila picioarele. Era aerul condiționat din mașină. După o oră și ceva de mers cu mașina am ajuns la Cabana Poiana Galdei. Gazda ne-a întâmpinat așa cum se cuvine.

În curte am văzut doi câini care s-au apropiat de noi și au început să latre pentru că nu ne cunoșteau. Dar în final în cele trei zile petrecute la pensiune am reușit să ne împrietenim cu ei. Până la urmă și mama s-a jucat cu câini.





Despre cabană vă pot spune că e un loc de poveste. Am pășit într-un tărâm fermecat înconjurat de munți. În jur domnea o liniște deplină. Aerul de munte te face să te desprinzi de această lume și te trimite într-un univers paralel lipsit de stres și de nebunia de la oraș.



                                      




 



Cabana Poiana Galdei se află în Poiana Galdei, în județul Alba, la 20 km de Alba Iulia și vă oferă grătar și vedere la munte. Oaspeții beneficiază de parcare gratuită. Camerele au TV cu ecran plat cu canale prin satelit. Unele camere pun la dispoziție terasă sau balcon. Cabana oferă și WiFi gratuit în toată aproprierea. Aveți acces la bucătărie comună. La intrare în cabana te întâmpină tot felul de obiecte vechi. Un aer rustic. M-am simțit ca într-un castel. A fost superb. Mi-a plăcut foarte mult. Puteți admira din poze peisajele spectaculoase.

 



    

În curte veți găsi patru leagăne unde vă puteți savura cafeluța și puteți citi o carte în liniște. 


Poze cu familia












Joi dimineață am luat micul dejun la cabană, iar pe la ora 16:00 am fost la Pensiunea Floare de colț să luăm prânzul. Pensiunea Floare de Colț se află în localitatea Poiana Galdei, judeţul Alba. Este situată la 29 kilometri de Alba Iulia. O locație superbă. Peisajele sunt desprinse din basme, cu locuri spectaculoase și în jur domnește o liniște deplină. Vă recomand să vizitați atât Cabana Poiana Galdei cât și Pensiunea Floare de colț, din Poiana Galdei, din judeţul Alba, aflate în inima Munţilor Trascău. E un colț din lume desprins din file de poveste.













    Pensiunea Floare de Colț are restaurant unde puteți degusta mâncăruri specifice zonei -plăcinte, vinuri, siropuri, dulceţuri, murături. Merită să degustați delicatesele preparate cu mare grijă.

Joi împreună cu familia ne-am comandat trei porți de plăcinte. O porție de plăcinte cu varză, o porție de plăcinte cu brânză sărată și o porție cu măr. Lângă porția delicioasă de plăcinte gazdele ne-au preparat un sos picant. Mi-am comandat și un cocktail. A fost delicios. Puteți admira pozele. 










    Când am ajuns înapoi la cabană seara mi-am preparat un cocktail. V-am scris ingredientele mai jos.






Cocktail


ü  Gheață

ü  Mentă

ü  Sirop de mure

ü  Schweppes

ü  Zeamă de lămâie 





    Vineri la ora 18:00 am pornit la drum cu fratele și tatăl meu să admirăm priveliștea. Când ne-am întors înapoi la cabană am făcut plajă. Nu m-am bronzat. Căldura era insuportabilă nu am stat mult la soare, pentru că pielea mea e albă ca brânza. 






Sâmbătă a trebuit să ne pregătim bagajele. Urma să mergem acasă. Înainte să plecăm acasă am fost să mâncăm din nou la Pensiunea Floare de colț. Ne-am răsfățat cu cele mai bune delicatese preparate de gazdele pensiuni. Mi-am comandat un cappuccino și un Prigat de portocale. 

De mâncare ne-am comandat: o porție de bob gulaș, o porție de păstrăv la grătar cu mămăligă și sos de usturoi, o porție de rasol de vită cu cartofi natur și tocănița poenarului cu mămăligă și ou. Am plătit cu cardul de vacanță. 








A fost o vacanță de vis chiar dacă am petrecut doar trei zile. Liniștea și peisajele parcă desprinse din povești te trimit într-un univers paralel. În Poiana Galdei poți veni oricând dacă vrei să te desprinzi de nebunia și stresul de zi cu zi. De aici vei pleca cu amintiri de neuitat. Veți păși pe un tărâm fascinant, cu istorie și veți putea admira peisajele desprinse parcă dintr-un basm.

Vă recomand cu drag Cabana Poiana Galdei este un loc înconjurat de munți, liniștit unde poți să te relaxezi. Pensiunea este foarte frumoasă și curată și dispune de tot ce ai nevoie. Gazda a fost foarte amabilă și primitoare. Camerele sunt luminoase, iar terasa este foarte spațioasă, împodobită cu ghivece de flori cu vedere spre Rai, unde îți poți savura cafeaua dimineața. Deja ne este dor de cei doi câini ciobănești - Lady si Ursu sper să-i revedem cât mai curând.

Vă recomand cu drag și Pensiunea Floarea de Colț unde puteți degusta mâncăruri specifice zonei. 

Nu veți regreta! Cu siguranță vom reveni.

Îți doresc o călătorie plăcută, cititorule! O zi frumoasă! 💓🙏

 














Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Selfie - Marcel Vișa

Ipostaze Savu Popa

Primele fobii Antonio Doda