Puterea cuvintelor


   

Puterea cuvintelor



Cuvintele reprezintă instrumentele care au avut succes dintotdeauna şi pe care le-am uitilizat încă din ziua în care am început să vorbim. Deseori vorbim fără a gândi în prealabil şi fără a fi coştienți de impactul cuvintelor noastre. Şi cu toate acestea pot avea un impact puternic atât asupra noastră, dar cu precădere şi asupra altora. Cuvintele pot să schimbe părerile celorlanți despre o persoană, pe care tu nici măcar nu o cunoşti, dar ți se adresează cuvinte urâte şi rele despre aceea persoană iar tu vei crede că ea este chiar aşa. Dar dacă tu gândeşti pozitiv şi nu asculți de cei din jur vei încerca să cunoşti aceea persoană aşa cum este ea cu adevărat şi după tu decizi dacă vrei ca aceea persoană să facă parte din viața ta sau nu. Dacă nu este o persoană pe placul tău încearcă să de îndepărtezi de ea. Să învățăm cum să observăm părțile bune ale fiecărui om şi ale fiecărui lucru, indentificând totodată oportunitățile de a transforma şi de a transpune în cuvinte observații benefice. Am auzit poveşti emoționante despre cuvinte frumoase de iubire şi de încurajare, venind din partea părințiilor, bunicilor, profesorilor etc. Iar în cele mai multe cazuri persoana care rostise acele cuvinte pline de inspirație nu avusese nici cea mai vagă idee despre cât de tainice şi puternice vor fi efectele cuvintelor respective.

,,Atât de puține cuvinte pot schimba totul"

,,Cuvintele au puterea de a vindeca sau de a distruge. Însă atunci când cuvintele sunt deopotrivă adevărate şi frumoase pot să ne schimbe viața." Buddha

De fiecare dată când vorbim dezvăluim câte ceva despre propria persoană. Ideea principală pe care vreau să o redau este faptul că cuvintele noastre chiar în momentul în care încercăm să ne ascundem sentimentele, au puterea de a dezvălui ce ascundem în interior, în sufletele noastre.

Care sunt acele cuvinte care pătrund în sufletul nostru şi rămân acolo? Evident majoritatea cuvintelor fac ceea ce se aşteaptă de la ele: intră pe o ureche şi ies pe cealaltă. Dar multe dintre ele au puterea de a rămâne: iubirea, minciuna, cuvintele de descurajare, cuvintele spuse când sunteți nervoşi, cuvintele amabile, optimiste şi cele care îți dau puterea să mergi mai departe, cuvintele pot face ca lumea în care trăim să fie una mai bună, e de dorit ca şi în inimile din care se pare că pornesc cuvintele noastre să aibă ceva bun în ele. De asemenea cuvintele îți pot schimba drumul sau alegerea pe care ai făcut-o să fie una greşită? Sau ai ales ce trebuia?

,,Trăim în funcție de ce alegem nu de noroc". Ideea principală era să ne amintim de faptul că facem tot felul de alegeri în permanența, deseori fără a ne da seama de acest lucru. Una dintre alegerile importante are de-a face cu felul în care îi tratam pe ceilați oamenii şi tonul şi limbajul pe care îl folosim. Cuvintele pe care îi le adresăm celorlalți pot să-i descurajeze sau să le ridice moralul. Depinde de ce cuvinte alegem să le rostim. Trebuie să fim impecabili cu cuvintele noastre. Trebuie să fim pe frecvența pozitivă şi să fim coştienți că tot ce gândim suntem azi. Putem obține tot ce ne dorim cu puterea cuvintelor.

Putem fi egoişti şi lipsiți de respect sau putem fi respectoşi, amabili şi impecabili cu cuvintele noastre.

,,Cei mai mulți dintre noi facem alegeri incoştiente când vine vorba de cuvintele pe care le folosim, pur şi simplu umblăm orbeşte prin labirintul oportunități care ne sunt disponibile. Cuvintele odată ce au fost spuse, nu pot muri." Cuvintele pătrund în trup şi suflet. Ele ne pot face să ne simțim bine, să fim plini de speranță şi fericiți, să debordăm de energie şi de un sentiment extraordinar de plăcut, să fim amuzanți şi voioşi. Sau pot cauza adevărate depresi. Intră în trupuri şi provoacă uneori tristețe şi amărăciune, iar în cele din urmă, chiar boală. Voi cam ce fel de cuvinte v-ați dori să pătrundă în propriile voastre trupuri şi suflete? Şi ce fel de cuvinte ne-am dori să trimitem spre trupul şi sufletul celor din jur? Acestea sunt alegeri importante şi le facem în fiecare zi.

,,Îți dai seama de puterea pe care o exercită cuvintele tale pur şi simplu alegându-le cu înțelepciune" Anthony Robbins.

,,Nu contează atât de mult ceea ce spui ci felul în care o spui. Nu contează atât de mult limbajul pe care îl foloseşti ci tonul pe care vorbeşti." Tonul voci poate fi la fel de important sau mai important uneori decât cuvintele pe care le folosim. Ambele sunt o chestiune de alegere. Putem alege să păstrăm în suflet numai cuvinte frumoase la fel cum putem alege să le spunem celorlalți numai lucruri plăcute şi încurăjătoare. Dar în acelaşi timp mai trebuie să facem o alegere: cum vom transmite mesajul nostru. Atunci când suntem în stare să ne punem pe noi înşine în locul celor cu care vorbim, creşte şansa ca legătura pe care o stabilim să fie una bună. Să avem grijă atunci când suntem cuprinşi de o furie imensă şi avem pe cineva lângă noi să încercăm să evităm să vorbim cu ei deoarece s-ar putea să le adresăm cuvinte care poate să îi jignească fără ca noi să fim coştienți de ceea ce am spus.

,,Dacă vrei să te apropii de cei din jurul tău fii coştient de puterea de comunicare pe care o deții" Alan Loy Mc Ginnis

Promit să mă gândesc mai mult la cuvintele pe care le folosesc.

✅Voi încerca să observ cum bârfa răneşte oamenii inclusiv pe mine însumi şi mă voi strădui să o elimin din viața mea.

✅Voi încerca să înlocuiesc cuvintele care dor cu cuvinte care încurajează, stabilesc legături şi îmbogățesc.

✅Nu voi fi descurajat atunci când voi fi în stare să aleg cuvintele exact aşa cum ar trebui pentru că este greu să faci din lume un loc mai bun.

✅Şi promit să fac toate acestea treptat, cuvânt cu cuvânt.

✅Cuvintele pot vindeca acest lucru implicând faptul că trebuie să gândeşti înainte de a vorbi. 

✅Un scop simplu, dar puternic: ai grijă ceea ce spui şi când o spui. 

,,Nu pot să mă gândesc că lumea ar fi un loc mai bun dacă am învăța să vorbim mai mult despre lucuri bune, despre ceea ce este bine şi nu despre ceea ce este rău." - Michael R. Parry.

Puține lucuri în acestă lume sunt mai puternice decât un imbold pozitiv, un zâmbet, un cuvânt optimist şi plin de speranță. Un poți s-o faci atunci când situația este dură. Trebuie să ținem cont de unele cuvinte deoarece le simțim cu toți şi uneori suntem egoişti să le păstrăm doar pentru noi să nu uităm să dăruim afecțiune atenție, apreciere pentru că acestea sunt cuvintele şi sentimentele de care trebuie să ținem cont cu adevărat.

 



Atenția ✒să acorzi atenție celuilalt şi nevoilor lui, dar şi şanselor care ni se acordă de a spune ceva frumos şi înviorător.

Aprecierea ✒ să mulțumeşti mai des, chiar dacă şi în privința acelor lucuri pe care suntem obijnuiți să le primim de la cei dragi.

Ajută să întrebi ✒să întrebi despre activitatea, planurile şi speranța celorlalți despre bucuriile şi grijile lor.

Afecțiunea ✒să foloseşti termeni afectivi.

Afirmarea ✒recunoaşterea, edificarea, încurajarea ca şi cum ai fi tu însuți o galerie care îşi suține persoana iubită.

Cred că am putea face în aşa fel încât fiecare zi să fie o astfel de zi. Cuvintele există deja. Trebuie doar să le rostim.

,,Cuvintele au puterea de a schimba viața într-un mod pozitiv. Pot trasa destinul cuiva, dar pot dispune şi de puterea de a distruge o viață. Ai grijă şi alegeți cu înțelepciune cuvintele." Deb Brown

,,Nu durează decât vreo 3 minute să scrii un bilețel să-l împărureşti, să-l pui într-un plic şi să-l trimiți prin poştă, dar puterea acestuia este măsurabilă." Wanda Loskot

,,Într-o lume care este mult prea des rece şi nereceptivă, bilețelele care ridică moralul sunt ca nişte izvoare de căldură şi revigorare. Cu toți avem nevoie de ceva care să ne învioreze din când în când şi se spune că doar câteva rânduri laudative pot schimba cursul unei zile, ba chiar şi al unei vieții." Fred Bauer

,,Nu ține departe cuvintele de iubire pentru cei dragi până când aceştia mor. Nu le scrie pe pietrele lor funerare mai bine rosteştele pe loc." Anna Cummins

,,Cea mai mare slăbiciune a tuturor oamenilor este să le spună altora cât de mult îi iubesc atunci când sunt în viața." O. A Battista

Să nu ne fie teamă să rostim cuvinte frumoase şi de dragoste persoane iubite şi să îi arătăm cât de mult o prețium până când nu o să fie prea tărziu.

,,Nu ne putem permite să subestimăm importanța şi puterea cuvintelor noastre." Jeff Oeson

,,Nu rata niciodată şansa de a spune ceva frumos." William Makepeace Thackeray

,,Nu lăsa pe cineva care vine la tine să plece astfel decât fericit şi mulțumit." Maica Tereza

,,Din gura voastră să nu iasă nici un cuvânt rău, ci numai ce este bun, spre zidirea cea de trebuință, ca să dea har celor ce ascultă."

,,Cuvintele afectuoase pot fi scurte şi uşor rostite, însă ecourile lor sunt cu adevărat nesfârşite." Maica Tereza

Sper că va plăcut acest articol. Vă mulțumesc că mă urmăriți. Vă doresc o zi frumoasă în continuare!

Fiți impecabili cu cuvintele voastre! Alegeți-vă cu înțelepciune cuvintele pe care le rostiți! 🙏💓💓💓

 


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Selfie - Marcel Vișa

Dracula Burger

Ipostaze Savu Popa