La casa de papel

 La casa de papel


Bună dragi, cititori astăzi vreau să vă povestesc despre serialul ,,La casa de papel". Serialul mi l-a recomandat fratele meu și o prietenă. Este unul dintre serialele mele preferate. M-a impresionat foarte mult.

Când am început să vizionez serialul mi-au plăcut foarte mult personajele și m-a impresionat foarte mult și scenariul. Mi-a plăcut foarte mult ideea scenaristului pentru că scenariul a fost gândit până la ultimul detaliu și fiecare episod este captivant, palpitant și incitant.

Vreau să vă spun că toți actori din serial și-au interpretat excepționat rolul și se vede că au muncit foarte mult, se văd rezultatele. Dar cu toți avem personaje favorite, deci personajele mele favorite din serialul ,,La casa de papel" sunt: Tokio (Úrsula Corberó), El Profesor (Álvaro Morte), Río (Miguel Herrán), Berlín (Pedro Alonso), Helsinki (Darko Perić), (Denver) Jaime Lorente, Mónica Gaztambide(Stockholm) -Esther Acebo și Alba Flores în rolul Nairobi.




La Casa de Papel (română Fabrica de bani, engleză Money Heist) este un serial de televiziune spaniol, realizat de Álex Pina pentru postul spaniol de televiziune Antena 3. Serialul este serie limitată și a fost difuzat pe durata unui sezon în 10 părți.

A avut premiera pe 2 mai 2017 și s-a încheiat pe 23 noiembrie 2017. A continuat cu partea a 3-a și partea a 4-a, ultimele 2 părți au fost realizate după ce Netflix a cumpărat serialul.

Distribuție: Úrsula Corberó ca "Tokyo", Alvaro Morte ca "El Profesor", Paco Tous ca "Moscú", Alba Flores ca "Nairobi" și Anna Gras ca "Mercedes".


Povestea

Acțiunea se petrece în Madrid. Un om misterios, numit El Profesor („Profesorul”), planifică cea mai mare lovitură dată vreodată. Pentru a realiza planul ambițios, recrutează o bandă de opt persoane cu anumite abilități care nu au nimic de pierdut. Scopul este acela de a intra în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro. Pentru a face acest lucru, au nevoie de unsprezece zile de izolare, timp în care vor trebui să se ocupe de șaizeci și șapte de ostatici și de forțele de elită ale poliției. În partea a 3-a, aceștia se pregătesc să spargă Banca Centrală pentru a fura lingourile de aur în speranța că vor pune suficientă presiune pe Guvern pentru a le elibera unul dintre membrii bandei.

Grupul creat de Profesor are niște reguli stabilite: erau excluse relațiile intime între membrii ei, nu aveau voie să-și spună numele real, de aceea fiecare a primit numele unui oraș.

Credeți că vor reuși să își ducă planul până la capăt fără să se îndrăgostească între ei? Oare vor reuși să fie în formula completă până la final? Credeți că vor reuși să scape fără să fie pedepsiți?

Voi ce credeți? V-am făcut curioși? Vă recomand să urmăriți cel mai interesant, misterios și captivant serial.

Distribuția

Úrsula Corberó în rolul Tokio

Itziar Ituño în rolul Raquel Murillo(Lisabona)

Álvaro Morte în rolul El Profesor

Paco Tous în rolul Moscú                 

Alba Flores în rolul Nairobi

Miguel Herrán în rolul Río

Pedro Alonso în rolul Berlín

Kiti Mánver în rolul mama lui Raquel

Enrique Arce în rolul Arturo Román

María Pedraza în rolul Alison Parker

Anna Gras în rolul Mercedes

Fernando Soto în rolul Ángel

Darko Perić în rolul Helsinki

Juan Fernández în rolul Coronel Prieto

Jaime Lorente în rolul Denver

Fran Morcillo în rolul Pablo

Esther Acebo în rolul Mónica Gaztambide(Stockholm)

Clara Alvarado în rolul Ariadna

Najwa Nimri în rolul Alicia Sierra


https://ro.wikipedia.org/wiki/La_casa_de_papel



Úrsula Corberó (Tokio)




Bibliografie

Anul nașterii: 11 august 1989 (vârsta 32 de ani), Sant Pere de Vilamajor, Spania

Înălțime: 1,63 m

Zodie: Leu

Culoarea ochilor: Căprui

Relațiile de iubire: Israel Rodriquez (2008), Feliciano Lopez (2011), Andres Valencoso (2013) și Chino Darin (2018-pr)

Familie: Pedro Corberó (tatăl), Esther Delgado (mama) și Monica (sora)

Premiu: Festivalul de Film Fantastic de la Sitges (2014)

Părinți: Esther Delgado, Pedro Corberó

 

Úrsula Corberó Delgado este o actriță spaniolă, născută în Barcelona. Úrsula a jucat și în diferite filme, de la horror-ul XP3D la comediile Quien Mato a Bambi? și Perdiendo el Norte. În filmul Como Sobrevivir a Una Despedida actrița a avut primul său rol principal, rol prin care a dovedit că este una din cele mai bune actrițe de comedie din Spania. În 2018 Úrsula a debutat cu primul rol principal dramatic în thrillerul El Arbol de la Sangre.

Este cunoscută mai ales pentru rolurile sale din seriale de televiziune: Ruth în Física o Química, Margarita de Austria în Isabel și Tokyo în La casa de papel.


Visul ei din copilărie era să devină actriță!




Úrsula Corberó a apărut în reclame de la doar 6 anișori și de atunci și-a urmat visul, iar la 13 ani a început să ia lecții de dans și de canto.

Anul 2017: Odată cu terminarea studiilor ea s-a mutat la Madrid pentru a lua parte la filmările serialului ,,Física o Química”. Ea a devenit foarte cunoscută cu rolul primit în serialul spaniol ,,Física o Química”, în rolul lui Ruth Gómez.

 

Viață educațională:

Úrsula Corberó a studiat la Escola Pia de Catalunya, Spania.

Deja în adolescență, la vârsta de 13 ani, a început să participe la cursuri de actorie, și să își îmbunătățească vorbirea pe scenă. Acest lucru i-a permis în viitor să interpreteze piesa „El precio” cu Cinco de Enero, grupul care a scris muzica pentru serialul de televiziune „Fizică sau Chimie”. Acest proiect a dus-o la faima inițială.



Carieră




Prima sa apariție pe marele ecran este cronometrată în 2002 în seria „Broken Glass”. Acest lucru poate fi numit începutul activității sale. Acolo a avut unul dintre rolurile de frunte. Apoi, în 2005 și 2006, a jucat în serialul de televiziune ,,Ventdelplà", unde a jucat rolul Sarah.

Anii 2002-2013: Úrsula Corberó și-a făcut debutul în actorie, odată cu rolul personajului Maria din serialul spaniol ,,Mirall Trencat” și în anii următori a continuat să apară în diferite seriale de televiziune, dar și filme.

Anul 2008: Úrsula Corberó a primit primul ei rol în limba engleză în serialul american Snatch.

Anii 2014-2016: Talentata actriță a avut ocazia să joace în serialul istoric ,,Isabel”, ca și Margarita de Austria, și a primit și o recompensare pe măsură, devenind prima actriță din istorie care a primit premiul Untameable la Festivalul de Film de la Sitges.




INFO: Festivalul de Film de la Sitges este un festival de film spaniol și unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale specializate în fantezie și filme horror.

Revista Men’s Health Magazine a numit-o Femeia Anului și premiul i-a fost înmânat de nimeni alta decât legendara actriță spaniolă, Rossy de Palma.

Anul 2016: Frumoasa actriță a primit primul ei rol principal în filmul ,,Cómo Sobrevivir a una Despedida” și i-a adus titlul de cea mai bună actriță de comedie a Spaniei.

În anul 2017 a primit rolul principal în mult îndrăgitul serial spaniol ,,La Casa de Papel ~ Fabrica de bani”, unde ne încântă la maxim prin talentul ei actoricesc și reușește să ne țină în suspans, atât prin curajul de care dă dovadă, cât și prin măiestria prin care ne transmite acele stări de adrenalină.

Serialul care i-a adus succesul și-a făcut-o celebră în toate colțurile lumii!

2017: Anul în care frumoasa actriță Úrsula Corberó a reușit să se facă remarcată la nivel internațional, dând viață neînfricatei Tokyo din serialul spaniol “La Casa de Papel”, care se difuzează pe platforma Netflix.



Imagine publică



Octombrie 2018: Corberó a devenit ambasadoare a brandului de bijuterii Fiorever de Bvlgari. De-a lungul anilor ea a devenit imaginea mai multor mărci comerciale, precum Tampax, Stradivarius, Maybelline, Calzedonia și Falabella.

Anul 2018: Actrița a creat colecția pentru femei Harajuku pentru renumitul brand de ochelari Multiopticas.


Viața personală




Cine este iubitul actriței Úrsula Corberó?

Încă din anul 2013 frumoasa actrița Úrsula Corberó este într-o relație cu actorul Chino Darin pe care l-a cunoscut pe platourile de filmare din serialul ,,La Embajada" și cei doi îndrăgostiți locuiesc împreună la Madrid din 2019.


https://cinemapedia.ro/biografie-ursula-corbero-tokio-din-serialul-la-casa-de-papel/

 


Instagram

https://www.instagram.com/ursulolita/




Álvaro Morte (El Profesor) 




Născut: 23 februarie 1974 (47 de ani) Algeciras, Andaluzia, Spania

Înălțime: 1,83 m

Soție: Blanca Clemente

Zodie: Pești

Educație: Tampere University



Álvaro Antonio García Morte (n. 23 februarie 1974, Algeciras, Andaluzia, Spania) este un actor spaniol și este cunoscut pentru rolurile sale din seriale, în special în cele produse de și pentru Antena 3. A jucat în Amar es para siempre, El Secreto de Punte Viejo și La Casa de Papel, printre altele. În 2012 a fondat compania teatrală 300 Pistolas și a început să regizeze piese de teatru precum El lazarillo de Tormes, Tres sombreros de copa​, La casa de Bernarda Alba sau El perro del hortelano. Álvaro a devenit cunoscut în toată lumea pentru rolul enigmaticului Profesor.

 




 Instagram

https://www.instagram.com/alvaromorte/




Miguel Herrán (Rio)



Miguel Ángel García de la Herrán mai cunoscut sub numele de Miguel Herrán, este un actor spaniol. Locul naşterii: Málaga, Málaga, Andalucía, Spania.

Este cunoscut pentru rolurile principale din serialele Élite și Money Heist. În 2016, a câștigat Premiul Goya pentru cel mai bun actor nou pentru rolul din filmul Nothing in Return.

Anul nașterii: 25 aprilie 1996 (vârsta 25 de ani), Málaga, Spania

Înălțime: 1,68 m

Zodie: Taur





Instagram

https://www.instagram.com/miguel.g.herran/



Pedro Alonso (Berlin)



Locul naşterii: Vigo, Pontevedra, Galicia, Spain

Data naşterii: 30.11.1971 (50 ani)

Zodie: Gemeni

Pedro Ochoro González Alonso Lopez, cunoscut sub numele de Pedro Alonso, este un actor, scriitor și artist spaniol. Este cunoscut mai ales pentru rolul lui Andrés "Berlin" de Fonollosa din seria spaniolă Heist Money Heist și pentru rolul lui Diego Murquía în serialul istoric de dramă Gran Hotel.





Iubita lui Pedro Alonso este o brunetă superbă, cunoscută sub numele Tixie Jambass. Este de profesie psihoterapeut și sunt împreună de cel puțin un an. Ziarele spaniole scriu că cei doi s-ar fi cunoscut la Paris.

Actorul spaniol are și o fiică dintre-o relație anterioară, pe nume Urie, în vârstă de 22 de ani.


https://www.protv.ro/divertisment/berlin-din-casa-de-papel-are-o-iubita-superba-cum-arata-bruneta-sexy-care-l-a-cucerit-pe-pedro-alonso.html




Instagram

https://www.instagram.com/pedroalonsoochoro/



Alba González Villa (Nairobi)




Nume la naștere: Alba González Villa

Născută:27 octombrie 1986 (35 de ani)Madrid, Spania

Zodie: Scorpion

Alba González Villa (cunoscută după numele de scenă Alba Flores; n. 27 octombrie 1986,Madrid, Spania) este o actriță spaniolă de origine romani și a ajuns cunoscută datorită rolului Nairobi din La Casa de Papel și Saray Vargas de Jesus în Vizavi.






Alba provine dintr-o familie de artiști, tatăl său fiind muzicianul și compozitorul Antonio Flores, în timp ce mama sa este producător teatral. Bunica sa a fost cântăreața Lola Flores, mătușile sale sunt cântărețele Lolita Flores și Rosario Flores, în timp ce verișoara sa este actrița Elena Furiase. Alba a început să apară în diferite piese de teatru, înainte de a avea debutul cinematografic în 2005 cu filmul El Calientito. În televiziune a debutat într-un episod din serialul ,,El Comisario în 2006", după care au urmat mai multe roluri în producții TV.

În 2013 a primit primul rol important într-un serial, interpretând-o pe Jamilla, servitoarea marocană a protagonistei în ,,El Tiempo Entre Costuras."





Darko Perić (Helsinki)



Născut :16 februarie 1978 (43 de ani)

Darko Perić (n. 16 februarie 1978) este un actor și fost jucător de fotbal, născut în Croația.

Zodie: Berbec

În cariera de fotbalist profesionist a jucat la echipe ca NK Zagreb în Croația sau KS Elbasani în Albania. Darko a început între 2000 și 2003 să participe la diferite cursuri și traininguri de actorie susținute în Serbia și România.

Din 2004 s-a mutat în Barcelona, unde a continuat să participe la diferite cursuri, traininguri, în timp ce a apărut în diferite scurtmetraje, seriale și chiar lungmetraje. Ca o paranteză, în CV-ul lui Darko apare limba română vorbită bine și un scurtmetraj de debut, corpoducție România-Ungaria, în care a jucat în 2002.


https://ro.wikipedia.org/wiki/Darko_Peri%C4%87





Actorul Darko Peric, în vârstă de 43 de ani, îl interpretează pe Helsinki în serialul „Casa de Papel„Fabrica de Bani“, al cărui sezon patru a avut recent premiera. Peric s-a născut în Kladovo, un orăşel mic din fosta Iugoslavie.

Deşi era pasionat de actorie încă din copilărie, Darko s-a hotărât să vină în România în 1995 pentru a studia medicină veterinară la Bucureşti. Vreme de trei ani a locuit în Drumul Taberei, dar şi în zona Gării de Nord.

„Eu sunt din Serbia, de la graniţa cu România, dintr-un orăşel care se numeşte Kladovo, aproape de Turnu Severin, unde se vorbeşte româneşte. Şi încă de pe vremea lui Ceauşescu, era ceva obişnuit pentru sârbi să meargă la facultate în România. E aproape. Şi nu numai la Bucureşti, ci şi la Craiova, la Timişoara. Eu tot timpul am zis că vreau să merg în România. În Bucureşti am stat trei ani, iar de acolo m-am dus în Timişoara. Şi mi-a plăcut foarte mult. Mi s-a părut un oraş mai cosmopolit. Am foarte mulţi prieteni acolo. Toată adolescenţa mi-am petrecut-o în România, în anii ‘90, de la 18 până la 27 de ani“, a povestit Darko.






2015 - 2017, anii de debut ai celebrităţii lui Darko Peric

În 2015, Darko Peric a apărut în filmul „A Perfect Day“, iar în 2016 avea să devină cunoscut în Spania datorită rolului din „Mar de plastico“.

În 2015, Darko Peric avea să câştige castingul pentru rolul lui Helsinki din serialul ce urma să fie un succes mondial – „La Casa de Papel“.

 



Instagram

https://www.instagram.com/darkoperich/



Jaime Lorente (Denver) 





Anul nașterii: 12 decembrie 1991 (vârsta 29 de ani), Murcia, Spania

Părinți: María José López

Frați/Surori: Julia Lorente López

Zodie: Săgetător

Cărți: A propósito de tu boca

Jaime Lorente López este un actor și model spaniol. Este cunoscut mai ales pentru rolurile lui Daniel "Denver" Ramos în Money Heist și Fernando "Nano" García Domínguez în Elite.

Jaime Lorente formează un cuplu cu actrița Maria Pedraza, care a jucat și ea în Casa de Papel. În primul sezon, aceasta a putut fi văzută în rolul Alison Parker. Lorente și Pedraza au mai jucat împreună și în serialul Elite.

Jaime Lorente asa cum îl știe publicul are o soră pe nume Julia. Spaniolul a absolvit La Escuela Superior e Arte Dramatico/ The Superior School Of Dramatic Art Of Murcia.

Activează în industie din 2016 și a avut norocul ca fiecare rol să îl ducă aproape de faima pe care sigur nu și-ar fi închipuit-o cel puțin nu așa de devreme.







FILMOGRAFIE


2019- A QUIEN TE LLEVARIAS A UNA ISLA DESIERTA- MARCUS

2018-BEDSPREAD-FRAN

2018- GUN CITY-LEON

2018-EVERYBODY KNOWS-LUIS

2016- HISTORICAS ROMANTICOS UN POCOS CABRONS-DAVID




TELEVIZIUNE


2020- EL CID-RODRIGO DIAZ De VIVAR/"EL CID"

2017-2020- LA CASA DE PAPEL/MONEY HEIST/-DANIEL /DENVER

2018-2020- serial ELITE-FERNANDO "NANO GARCIA DOMINGUEZ-actor invitat -14 episoade-VOICE din sezonul 3

2016- EL SECRETO DE PUENTE VIEJO-ELIAS MATO

Jaime Lorente a primit nominalizări în 2018 la AWARDS OF SPANISH ACTORS UNIONS pentru rolul din MONEY HEIST/LA CASA DE PAPEL.

Și în 2018 tot la același eveniment pentru rolul Elias Mato din  El Secreto de Puente Viejo.

Actorul spaniol se vede nevoit să se obișnuiască cu celebritatea. Persoanjul său din ,,La casa de papel" este cunoscut și iubit în întreaga lume.





Instagram

https://www.instagram.com/jaimelorentelo/


 

Esther Acebo -Mónica Gaztambide(Stockholm)





Anul nașterii: 19 ianuarie 1983 (vârsta 38 de ani), Madrid, Spania

Zodie: Capricon

Esther Acebo este o actriță, prezentatoare și reporter spaniolă.

Ca actriță, a apărut în Los encantados (2016) și a atins faima mondială în Money Heist (2017).

Biografie

Esther a studiat la Universitatea din Castilla-La Mancha (2001/2005). Prima ei oportunitate a venit în calitate de gazdă a programului pentru copii Kosmi Club.

După aceasta a început în Non Stop People, pe canalul Movistar, tot ca gazdă.






A continuat să lucreze ca actriță și a debutat la televiziunea națională cu Ángel o Demonio (Telecinco). De asemenea, ea a făcut saltul către cinema cu un film de Ricardo Dávila, Los Encantados (The Enchanted Ones).

Pe 2 mai 2017 a avut premiera ,,La casa de papel" în care a jucat-o pe Mónica Gaztambide (Stockholm), care a devenit ulterior unul dintre personajele principale. A jucat în miniseria din 2019 ,,Antes de perder."

https://es.wikipedia.org/wiki/Esther_Acebo 



Esther Acebo, actrița din „La casa de papel”, este însărcinată





Esther Acebo, cunoscută în principal pentru rolul lui Estocolmo din la „La casa de papel”, de pe Netflix, este însărcinată cu primul copil. Dovada acestui lucru o reprezintă fotografiile cu ea de miercuri, 1 decembrie, de la premiera ultimelor episoade ale serialului Netflix, eveniment care a avut loc la Madrid.

Actrița, în vârstă de 38 de ani, a purtat cu această ocazie o rochie neagră, decupată în zona bustului și crăpată pe un picior. Chiar dacă ținuta de pe covorul roșu a fost spectaculoasă, cu siguanța burtica de graviduță a atras toate privirile.


https://www.tvmania.ro/esther-acebo-actrita-din-la-casa-de-papel-este-insarcinata-323898






Instagram

https://www.instagram.com/estheracebo/

 


Dragi cititori, vă recomand să urmăriți cel mai interesant, misterios și captivant serial. 
Vă mulțumesc! 
Vă doresc o seară frumoasă! 










Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Selfie - Marcel Vișa

Ipostaze Savu Popa

Primele fobii Antonio Doda