sâmbătă, 18 martie 2023

Drumurile muzicii din timpuri vechi până la trubaduri

 


Drumurile muzicii din timpuri vechi până la trubaduri

 

Sanda Mehedincu






Muzica la oamenii preistorici 

🎵🎻🎷



Muzica oameniilor preistorici a fost descoperită în desenele găsite pe pereții peșterilor, unde cu mii de ani în urmă trăiau omenii preistorici. Astfel, într-o peșteră din Arizona (America de Nord), desenele prezintă omenii preistorici care dansează și cântă dintr-un fluier cioplit și scobit din piatră.

Din piatră scobită și-au făcut fluiere, din dinții de mamut și-au făcut corni de vânătoare, după modelul cornului de bour.

Au mai descoperit că un trunchi de copac scobit sună plăcut când este lovit cu pietre, și a așa a apărut prima tobă. Au realizat după tobe din pielea animalelor, care era întinsă puternic pe bucăți de lemn sau din scorburi găurite care răsună mai puternic. 




De asemenea vânătorul a descoperit că vibrația sforii arcului său produce sunete – vâjâie. A legat de arc coarde de diferite lungimi și așa omul a creat prima ,,harpă din lume".

Mai târziu au făcut primul fluier din trestie, căruia i-au făcut apoi găuri și au unit mai multe tuburi și le-a lipit cu rășină și așa au creat naiul.

 











Dragi cititori, vă mulțumesc pentru timpul acordat și sper că v-a plăcut.

În următoare postare veți descoperi informații despre muzica egiptenilor.

 Vă doresc o seară frumoasă și liniștită! 💖👏

2 comentarii:

Primele fobii Antonio Doda

  O aventură captivantă în lumea fricilor și a sensibilității adânci în universul interior a tânărului poet Antonio Doda Primele fobii Ant...